Deschis: 8.00-18.00 Luni-Vineri
Sunați aici - 0723 948 812

DR. Dinu Dumitraşcu de la UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a spus, la Seminarul de Medicină şi Teologie, că, în străinătate, în chirurgia estetică se imită naturalul, în timp ce, în România, e moda ca „toată lumea să ştie pe ce a dat bani o femeie” care a apelat la chirurgie estetică.

Prof. dr. Dinu Dumitraşcu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a vorbit despre rolul chirurgiei plastice, despre inovaţie şi despre nevoia ca populaţia să afle ce ştiu plasticienii să facă.

„E o problemă frecventă în clinica noastră. Sunt pacienţi care au anumite patologii chirurgicale şi nu le spune nimeni că este cineva care ştie să îi ajute. Chirurgia plastică este cea care modelează forma corupului uman şi se adresează atât înfăţiţării sale, cât şi funcţiei corpului. Noi reparăm funcţia şi înfăţişarea şi dăm o stare de bine fizică, mentală şi socială. Chirurgia plastică e foarte vastă şi există diversitate de patologii care ajung la noi. (…) Poate o stigmă asupra chirurgiei plastice este cea estetică. Nu că nu e ceva ce facem noi cu plăcere, dar e atât de mult mediatizată încât multă lume confundă chirurgia plastică cu chirurgia cosmetică. De fapt, noi facem mult mai mult. Facem chirurgie reconstructivă care, mai demult, se numea reparatorie, microchirurgie adică să luăm o bucată de ţeşut dintr-o parte a corpului şi să o replantăm după operaţii lungi de 6-8 ore într-o altă parte a corpului. Avem chirurgia arsurilor după cum avem şi chirurgia mâinii”, a spus dr. Dumitraşcu.

El a explicat că după ce a lucrat ca şi chirurg plastician în Germania s-a întrebat de ce pacienţii români nu se îndreaptă spre această ramură a medicinei: „Patologia pe care o întâlneam frecvent în Germania nu o găsim în clinica noastră nu pentru că suntem noi de oţel şi mai rezistenţi, ci pentru că undeva, în sistemul medical … (citește mai multe pe timponline.ro)

Articol preluat de pe www.timponline.ro

 

Răspunde