Deschis: 8.00-18.00 Luni-Vineri
Sunați aici - 0723 948 812

Operația urechilor

Otoplastia

Otoplastia sau modelarea urechii este o procedură chirurgicală ce are ca scop transformarea aspectului urechii externe. Unghiul format între urechea externă şi partea laterală a capului este sub 25 grade, iar distanţa dintre cap şi ureche ar trebui să fie sub 2 cm. Dacă aceste valori aproximative sunt depăşite, urechile par mai mari. Cele mai comune acuze sunt reprezentate de urechi proeminente, atârnate, dar şi de urechi mici, insuficient dezvoltate, absente sau cu diverse deformări ale cartilajului. Modificările de formă sunt mai evidente atunci când o singură ureche este afectată.

Ar trebui să iau otoplastia în considerare?

  • Urechile mele sunt proeminente.
  • Urechile mele sunt prea mari în comparaţie cu faţa.
  • Una din urechi este mai voluminoasă în comparaţie cu cealaltă.
  • Una sau ambele urechi au o formă neobişnuită.

În timpul consultaţiei veţi avea ocazia să îi explicaţi medicului dumneavoastră care este transfomarea pe care doriţi să o obţineţi în urma operaţiei. Împreună, veţi stabili obiectivele specifice şi realiste. Copiii trebuie pregătiţi în prealabil pentru această intervenţie. Părinţii vor discuta împreună cu medicul istoricul medical al tinerilor şi vor facilita examinarea fizică. Se vor oferi recomandări precise cu privire la alimentaţie, fumat şi medicaţie.

Operaţia la urechi

Există numeroase afecţiuni care pot leza urechea, iar operaţia se planifică în funcţie de deformările ce se doresc a fi remediate. Pentru a obţine aspectul dorit, anumite părţi ale urechii pot fi mutate, transformate, umplute sau înlăturate.

Incizia se practică în spatele urechii. Cartilajul, ţesutul care susţine urechea, este remodelat şi întărit cu suturi permanente pentru a crea o formă mai plăcută. Pielea şi cartilajul în exces vor fi înlăturate. Cicatricile postoperatorii vor fi ascunse în pliurile naturale ale pielii. Pentru corectarea anumitor deformări, poate fi necesară o incizie pe suprafaţa externă a urechii. Scopul chirurgului plastician este să camufleze orice urmă a operaţiei, pentru a obţine imaginea unei urechi sănătoase şi armonioase.

Intervenţia cea mai frecvent efectuată are ca scop corectarea urechilor voluminoase, proeminente. De obicei, această procedură se practică în anestezie locală cu sedare. În anumite situaţii se preferă însă anestezia generală. Operaţia durează 1-2 ore. In timpul consultației vi se va spune dacă puteţi pleca acasă după câteva ore de supraveghere sau dacă este indicat să rămâneţi în clinică peste noapte.